Het lijf doet iets met het brein. Maar wat? Hoe beweeg ik het? Hoe luister ik ernaar? In Hallo Lijf ontdekken kinderen de taal van het lichaam. We ontwikkelen lichaamsbewustzijn.

Hallo Lijf

We denken op 4 verschillende manieren: auditief, visueel, rationeel en kinesthetisch, oftewel met gevoel. Om dit laatste denksysteem in te kunnen zetten is het van belang er aandacht aan te besteden. We trainen ons hoofd veel, leren reken en taal, maar de taal van het lichaam is net zo belangrijk. 

Curriculum

Door veel te bewegen en gezond te eten voel je je fit en krijg je energie en zelfvertrouwen. Dit bevordert niet alleen de algehele gezondheid, maar ook het vermogen om te leren. Kinderen van jongs af aan stimuleren om te bewegen legt de basis voor een gezonde toekomst. 

In Hallo Lijf richten we ons op het ontwikkelen van de motorische vaardigheden, zoals grove- en fijne motoriek, door middel van dans, yoga en heel veel andere beweeg stijlen. Daarnaast besteden we aandacht aan de anatomie van ons lijf, waar bestaan we uit? Wat doet gezonde voeding met ons lijf? 

We combineren beweeg stijlen en werken vanuit de gedachte dat ieder kind een natuurlijke beweger is. We stimuleren in de bewegingslessen creativiteit en werken op scheppende manier samen met de kinderen.

“Dance is the hidden language of the soul.”

Martha Graham

“We should consider every day lost on which we have not danced at least once.”

Friedrich Nietzsche