Curriculum

Jonge kinderen leren door te spelen. De belangrijkste pijler van de Hallo Muziekles voor peuters en kleuters is daarom ook spel. Door het spelen van muzikale spellen krijgen kinderen spelenderwijs voeding voor hun oren. 

Zingen, zingen en zingen. Dat is de basis van onze muzieklessen. Daarbij werkt de muziekdocent bewust aan de muzikale domeinen hartslag, ritme, toonhoogte, vorm en notatie. Het leren lezen en schrijven maakt de taalontwikkeling volledig, zo ook bij de muzikale taal. Daarom beginnen wij in groep 3 met de beginselen van muzieknotatie. 

Het is belangrijk dat de kinderen goed kunnen horen wat zij zingen, zowel als groep als alleen. Daarom wordt veelal zonder begeleiding gezongen. Vanaf groep 4 zijn de kinderen er klaar voor om stappen te zetten richting het meerstemmig zingen. 

Vanaf groep 5 zet Hallo Muziek instrumenten in voor de verdere muzikale ontwikkeling. Muziekinstrumenten geven een nieuwe impuls aan de nieuwsgierigheid van kinderen. Het instrument wordt het verlengstuk van de stem. Kinderen kunnen ontdekken welk instrument het beste bij ze past.

Talentontwikkeling

Binnen de veilige omgeving van de muziekles zal ruimte ontstaan voor ieder kind om zijn of haar talenten te ontdekken. Wat Hallo Muziek betreft mag er geen talent verloren gaan.  Hallo Muziek maakt graag samen met de school de verbinding naar een naschoolse talentontwikkeling. Onder de paraplu van de Hallo Muziek Academie kunnen kinderen zich verder bekwamen op een instrument, samen spelen in een orkest en samen zingen in een kinderkoor.

 

Kernwaarden

De bevlogenheid van onze docenten is cruciaal om de passie voor muziek over te brengen op kinderen. We willen het vertrouwen geven aan ieder kind, zodat iedereen 110% uit zichzelf kan halen. Hallo Muziek wil de kinderen laten groeien door de muzieklessen.

Hallo Muziek werkt met een divers team aan docenten, met ieder zijn/haar eigen specialisatie. Het is belangrijk dat er een juiste chemie ontstaat tussen de vakdocent en de school. Bij het indelen van de vakdocenten wordt hier bewust over nagedacht. 

Hallo Muziek vindt het belangrijk dat een kind zich op zijn/haar eigen tempo ontwikkelt. Gedurende de voortgang in het curriculum worden de kinderen niet beoordeeld met cijfers.

Hallo Muziek haalt veel inspiratie uit  het internationale werkveld. In landen als Engeland, Schotland, maar ook Hongarije is er veel aandacht voor muziekeducatie. Wij volgen deze internationale ontwikkelingen, laten ons inspireren om nieuwe kennis te vervaardigen  en brengen waar nodig aanpassingen in ons curriculum aan. Hallo Muziek vindt het belangrijk dynamisch te opereren.

De Hallo Muziek docenten hebben het vermogen om de muziekles zowel didactisch als pedagogisch zelfstandig te leiden. Dit geeft ruimte voor de leerkracht om zich te richten op andere taken tijdens de muziekles.

De artistieke coördinatoren van Hallo Muziek wonen regelmatig een muziekles bij. Samen met de schoolleiding hebben we twee keer per jaar een evaluatie. Hierdoor is er een goede kwaliteitsbewaking.

In het curriculum van Hallo Muziek gaan ambachtelijke en creatieve vaardigheden hand in hand. 

.

Trainingen

Hallo Muziek geeft trainingen voor muziekdocenten en voor leerkrachten in de onderbouw van de basisschool. De trainingen van Hallo Muziek kenmerken zich door de praktijkgerichte aanpak en begeleiding op de werkvloer. 

Tijdens de trainingen komt de Hallo Muziek Aanpak uitgebreid aan bod, daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de pedagogische vaardigheden.

Trainingen

Hallo Muziek groep 1-2 basistraining

Hallo Muziek groep 3-4 basistraining

Hallo Muziek groep 5-6 basistraining

Hallo Muziek Instrumentaal basistraining

Trainers

Bente Olie
Marian Stam-Tol
Ilse Eijsink
Paloma de Beer

Ben je muziekdocent of leerkracht en geïnteresseerd om een training te volgen, neem dan gerust contact met ons op!

Business Consultant Finder Theme By athemeart - Proudly powered by WordPress.
BACK TO TOP
Instagram