Hi, ik zie dat je ons gevonden hebt. Welkom!

Mijn naam is Erik van Deuren, musicus, klarinettist en initiator van Hallo Wereld. Ik wil je graag uitnodigen voor mijn masterclass “Waarom moet ik dat leuk vinden”. Aansluitend is er een workshop waarin je een aantal dingen zal ondergaan. Je bevindt je je nu op de website van Hallo Wereld. Kijk rustig even rond en lees ook even over onze vacatures bij Hallo Muziek (eventueel hier een link naar de vacaturetekst). Ik hoop je op de masterclass persoonlijk te spreken.

Stel jij jezelf wel eens de vraag “waarom moet ik dit leuk vinden?” en merk je hoe moeilijk het is om antwoord op deze vraag te geven? Voor mij was de zoektocht naar het antwoord hierop essentieel voor het succes van mijn carrière. Ook de populistische politieke partijen gaan binnenkort wederom deze vraag stellen en zij zullen zeker niet het antwoord hebben. Wij, musici, zullen hier gezamenlijk het juiste antwoord moeten geven. Bedenk 1 ding; het succes van jouw carrière is niet afhankelijk van de politieke wind die er waait of van een subsidieverstrekker. Als wij zelf de verantwoording nemen en niet bij een ander leggen kunnen we alles bereiken wat we willen. Dat heb ik persoonlijk zo ervaren. Muziek is niet van de Overheid of van een subsidieverstrekker. Muziek is van iedereen en daarom tegelijk van niemand. Laten we zoeken hoe we de magie van muziek ook op andere manieren op anderen kunnen overbrengen dan alleen op het podium. Laten we werken aan onze eigen wereld waarin we schoonheid van muziek keer op keer opnieuw kunnen opwekken. Wil jij hier verder over nadenken en praten? Geef je dan hieronder op voor de masterclass! We hopen je te zien! (het is fijn als we weten dat je van plan bent te komen. Mocht de masterclass om wat voor reden niet doorgaan dan kunnen we je dat laten weten)

Waarom moet ik dit leuk vinden?  Een uitnodiging!

Waarom moet ik dit leuk vinden?

Jaren geleden gaf ik op het Conservatorium van Amsterdam een lezing getiteld “Waarom moet ik dit leuk vinden?”. Het ging over je diepste beweegredenen, je intrinsieke drive om het onmogelijke te willen bereiken. Als 1e mens op de Zuidpool staan, het beklimmen van de Mount Everest, het spelen op het hoogste podium, je instrument leren beheersen als geen ander.  Waarom doen we dat? Vaak is deze drive zo diep in ons aanwezig dat we er niet over na hoeven denken. In ons geval, musici, gaat het ook om de vraag “waarom maken wij muziek?”.  Toen ik eens deze universele vraag aan een student van mij stelde antwoordde zij: “Omdat ik dan voel dat ik in contact sta met het universum”. Dat gevoel is een magisch moment. Fascinerend en verslavend tegelijkertijd. Het is belangrijk dat we af en toe nadenken over deze vraag. Het is namelijk onze taak als musicus onze passie over te dragen aan anderen om zo ook aan hen dit magische gevoel te kunnen geven.

Ontdekking.

Lang heb ik gedacht dat deze magische momenten samenhingen met het hoogste speelniveau samen met mijn beste collega’s op de grootste podia. Totdat ik een interessante ontdekking deed. Deze magische momenten openbaren zich op ieder denkbaar niveau en hebben te maken met de universele oorsprong van muziek. Het verdiepen in dit mysterie geeft ons steeds meer inzicht hoe we deze magische momenten kunnen oproepen. Ik leerde op deze manier te werken met jongvolwassenen (12 tot 18 jaar) en maakte met hen charismatische voorstellingen. Uiteindelijk leerde ik te werken met de allerjongste onder ons (4 tot 11 jaar). En had, opnieuw, dezelfde ervaringen.

Hallo Muziek.

12 jaar geleden zette ik als Artistiek Directeur vanuit het symfonieorkest Holland Symfonia (nu bekend als het Nederlands Ballet Orkest) een stichting op voor muziekonderwijs aan de basis. Deze stichting staat bekend als HALLO WERELD (Hallo Muziek is daar een afdeling van) en werkt succesvol op een groot aantal scholen in Noord- en Zuidholland. Vele duizenden kinderen krijgen zo wekelijks, structureel op hun basisschool muzieklessen. De docenten van Hallo Muziek zetten zich iedere dag in om het muzikale fundament van deze jonge kinderen te verstevigen. Zowel instrumentaal als niet-instrumentaal.  Zij hebben naast hun vakmanschap een drive en een missie om de magie van muziek door te geven om zo de muziek te laten overleven tot in de volgende generaties. Daar is vakmanschap voor nodig, maar ook moed, passie, doorzettingsvermogen, inspiratie, energie en een beetje naïviteit. Hallo Muziek is continu op zoek naar dit soort mensen. Kortom; Hallo Muziek heeft jullie nodig.

Uitnodiging.

Ben jij hierdoor geïnteresseerd geraakt of herken jij je in het bovenstaande profiel? Heb jij zin om samen met ons een bijdrage te leveren aan een muzikaler Nederland? Dan heten we je van harte welkom op onze masterclass “Waarom moet ik dit leuk vinden?” We vertellen dan meer over onze werkwijze en filosofie en leggen je uit hoe dit er voor jou uit zou kunnen zien; werk, stage, verdieping van je studie en het vergroten van je werkveld. Tot dan!

Erik van Deuren (initiator en directeur Hallo Muziek)

CONTACTGEGEVENS OM JE OP TE GEVEN