Over ons

Erik van Deuren is de inspirator en initiator van Hallo Muziek en Hallo Wereld. Hij is de grondlegger van ‘Muziek maakt school’ in de achterstandswijk Poelenburg Zaanstad en is eveneens verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 ontwikkelde hij als artistiek directeur van Holland Symfonia samen met een innovatieteam een concept om het muziekonderwijs in Nederland een nieuwe impuls te geven. Onder de naam ‘Holland Symfonia Academie’ zijn in 2011 en 2012 verschillende pilots opgestart. Sinds 1 januari 2013 staat Hallo Muziek als culturele onderneming op eigen benen en sinds 2017 is de uitbreiding naar Hallo Wereld gerealiseerd.

Docenten Hallo Wereld

Kom ons team versterken!

Kom ons team versterken als Dansdocent, Kunstvakdocent of Muziekdocent.

“De Hallo Muziek lessen geven mij als docent enorm veel plezier en voldoening. Er zit een doordachte leerlijn achter en er is ook nog genoeg ruimte voor mijn eigen creativiteit. Het voelt heel betekenisvol om op deze manier bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van de kinderen.”

Ilse Eijsink, Hallo Muziek & Hallo Beeld docent

“Het team van Hallo Wereld beschikt over goede en fijne docenten. Vanuit een enthousiaste, professionele en empathische houding zetten zij zich in om samen met De Piramide de lessen zo passend en optimaal mogelijk in te zetten.”

Mariëtte Schreuder, cultuurcoördinator de Piramide, Koog aan de Zaan

Futurity documentaires

In 2017 werden er vier documentaire portretten gemaakt over Hallo Wereld. De documentaire Omdat ik Yfendo heet resulteerde in 2021 zelfs in de speelfilm I don’t wanna dance, waarin Hallo-Wereld-leerling Yfendo zijn eigen leven naspeelde. De film kreeg twee Gouden Kalveren nominaties en draait nu over de hele wereld op filmfestivals. Kijk hieronder de vier Futurity documentaires en de trailer van de speelfilm. 

Love of my life

Lex (slagwerker, dirigent en docent bij Hallo Muziek) vertelt waarom lesgeven een essentieel onderdeel is van zijn leven als musicus.

Energie Eieren

Willem heeft teveel energie. Maar als hij muziek maakt wordt het rustig in zijn hoofd.

Omdat ik Yfendo heet

Yfendo wil danser worden. Zijn moeder staat niet achter zijn droom, maar Yfendo is vastberaden.

Snackbar Alex

Alex heeft ontdekt dat hij cellist is en geeft een buurtconcert in de snackbar van zijn ouders.

I Don’t Wanna Dance

I Don’t Wanna Dance is een coming-of-age film over Joey (13), die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk.

Bekijk de hele film op NPOStartPlus

Raad van toezicht

Victor van Beijnum (voorzitter)

Hans van Diejie

Gijs Kerbosch